ZVEZA SLOVENSKIH ČASTNIKOV

OBMOČNO ZDRUŽENJE MARIBOR

Limbuško nabrežje 2010

 

Na letošnjem srečanju na Limbuškem nabrežju se je veselilo okrog tisoč udeležencev veteranskih organizacij: Zveza borcev za vrednote NOB, Zveza veteranov vojne za Slovenijo, Društvo SEVER in OZSČ Maribor, ki jo je v organizacijskem odboru zastopal Bruno Kremavc, predsednik enote Slivnica, kajti predsednik Jože Škof je bil opravičeno odsoten.

Častniki in podčastniki smo uživali ob kulturnem programu, ki ga je povezoval gospod Jože Petelinšek. Navzoče je pozdravil gospod Jože Berce, predsednik Zveze borcev za vrednote NOB v Mariboru, slavnostni govornik pa je bil dr. Matjaž Kmecl, ki se je v svojem govoru zgražal zaradi obubožanih delavcev na eni strani ter nad tajkuni in njim podobnimi na drugi strani. Take je potrebno z vsemi sredstvi onemogočiti, kajti vsak državljan Slovenije ima pravico do dela in poštenega plačila. Negovati moramo moralne vrednote, ki so krasile našo generacijo.

Borbene partizanske pesmi so podkrepile vero, da omogočimo vsakemu človeku dostojno življenje. Veselili in družili smo se do večernih ur. Nasvidenje prihodnje leto.

Častniški ples

Ob vsej naši bogati dejavnosti ne zanemarjamo kulturnih aktivnosti na različnih področjih umetnosti. Vsako leto organiziramo častniški ples, ki je poleg izdajanja letnega glasila Štajerski častnik naša glavna kulturna animacija.  Častniški ples krasi bogat kulturni program s priznanimi pevci in solisti ter glasbeniki ali pevskimi zbori in folkloro. Med povabljenimi gosti so visoki predstavniki naše slovenske vojske in Zveze slovenskih častnikov, visoki predstavniki Mestne občine Maribor ter prijateljskih častniških društev.  Častniški plesi imajo povsod vidno in plemenito tradicijo. Temu primeren mora biti tudi prostor, zato smo ga prirejali v festivalni dvorani na Lentu, naslednji pa bo že v Narodnem domu, kamor ta elitni ples tudi spada. Glavni animator in vodja programa je podpredsednik OZSČ Maribor, gospod Martin Benko.

Fotografije druženj in pohodov se nahajajo v galeriji