ZVEZA SLOVENSKIH ČASTNIKOV

OBMOČNO ZDRUŽENJE MARIBOR

NOGOMETNI TURNIR 2016

NOGOMETNI TURNIR 2016 V VOJAŠNICI GENERALA MAISTRA MARIBOR V POČASTITEV NEPOZABNIH PEKRSKIH DOGODKOV

Letos je preteklo 25 let od začetka Pekrskih dogodkov, ki jih v Mariboru počastimo s številnimi prireditvami. Ena od teh je bil tudi nogometni turnir ekip Ministrstva za obrambo, Zveze slovenskih častnikov, Mestne občine Maribor in Vojašnice generala Maistra, ki se je odvijal na zelenici istoimenske vojašnice. V nasprotju z lanskoletnim turnirjem nam je tokrat vreme prizaneslo. Bil je lep sončen dan. Urnik nastopov je bil vnaprej določen, odigranih je bilo 6 tekem, vsaka tekma je trajala 10 minut, ekipe so štele po 7 igralcev (1 + 6), število rezerv pa je bilo 5.

Turnir je ob 12:20 uri odprl Jože Škof, predsednik Območnega združenja slovenskih častnikov. Pozdravil je vse navzoče, med njimi tudi dr. Alojza Šteinerja, upokojenega general majorja SV in predsednika ZSČ, brigadirja Franca Koračina, poveljnika 72. brigade SV. Zahvalil se je organizatorjem turnirja, še posebej poveljstvu 72. br. SV, igralcem, sodniku in vodjem ekip. Sledilo je fotografiranje ekip in ogrevanje le-teh. Žvižg iz piščalke sodnika Dušana Turka je označil začetek prve tekme med VGM in MOM. Druga tekma je bila odigrana med MORS in ZSČ, v tretje pa so se srečali igralci SV in sicer VGM in MORS-a. Četrta tekma se je že nagibala v korist MOM proti ekipi ZSČ. Peto tekmo proti ekipi VGM je dobila ekipa ZSČ. Zadnja šesta tekma ni več odločala o zmagovalcu med MOM in MORS.

Sledil je končni postroj ekip, zaključno besedo pa je povzel dr Alojz Šteiner, predsednik ZSČ. Čestital je vsem igralcem za borbenost v mejah ''fairplaya'', športni duh in dosežene rezultate. Pohvalil je prispevek sodnika Turka. Zahvalil se je vsem štirim selektorjem in vsem, ki so sodelovali pri pripravi in izvedbi turnirja. Izrazil je željo, da bi s turnirjem nadaljevali, saj je v to športno dejavnost vloženega že skoraj 12 let truda. Na koncu je ob bučnem aplavzu čestital zmagovalcem turnirja ekipi MOM. Čestitkam se je pridružil tudi predstavnik gostitelja turnirja poveljnik 72. br. SV Franc Koračin, ki je povabil vse udeležence turnirja na druženje in na osrednjo proslavo pri IC Pekre. Venčeslav Ogrinc, upokojeni brigadir SV, tudi podpredsednik ZVVS in OZSČ Maribor, je podelil pokal in spominske medalje za doseženo 4. mesto ekipi VGM, Jože Škof, predsednik OZSČ Maribor ekipi ZSČ za 3. mesto, brigadir Franc Koračin, poveljnik 72. br. SV ekipi MORS-a za 2. mesto in dr. Alojz Šteiner, predsednik ZSČ ekipi MOM za zmago. Slednji so za zmago prejeli tudi prehodni pokal pekrskega turnirja , ki ga je na lanskem turnirju osvojila ekipa ZSČ.

Rezultati turnirja:

1 mesto: MOM

2 mesto: MORS

3 mesto: ZSČ

4 mesto: VGM

Bruno Kremavc

vodja ekipe ZSČ

Ekipa ZSČ na tretjem dvoranskem turnirju v vojašnici Petra Petriča v Kranju

V soboto 3.12.2016 se je ekipa ZSČ udeležila že tradicionalnega turnirja v telovadnici VPP v Kranju. Barve ZSČ so tokrat zastopali Robert Leitinger, Boris Heričko, Zlatko Krajnc, kapetan Bojan Kučan, Esad Pirc, Zdenko Cehnar, Jože Arko in vodja ekipe Bruno Kremavc. Med devetimi ekipami, med katerimi so natopile ekipe petih mestnih občin, dve MORS, oziroma SV in zdravniki Slovenije, je ekipa ZSČ dosegla svoj največji uspeh doslej, drugo mesto. Z dvema zmagama in enim neodločenim rezultatom je ekipa ZSČ v skupini A zasedla prvo mesto in se avtomatsko kvalificirala v finale turnirja. V borbeni a fair tekmi je ekipa ZSČ s 3:2 izgubila z ekipo MOL. Prejeti pokal , priznanje MORS za udeležbo in knjiga Slovenska vojska v službi domovine bo nov izziv in motiv ekipe ZSČ na turnirju v decembru 2017.

Hvala organizatorju in vsem nastopajočim za nepozaben dan.

 

Bruno Kremavc, stotnik

Vodja ekipe ZSČ