ZVEZA SLOVENSKIH ČASTNIKOV

OBMOČNO ZDRUŽENJE MARIBOR

Mali nogomet Kranj 2019

Ekipa ZSČ na tradicionalnem malo nogometnem turnirju v vojašnici Petra Petriča v Kranju

 

V soboto, 25. januarja letos, se je ekipa Zveze slovenskih častnikov (skrajšano ZSČ), sestavljena v pretežni meri iz igralcev in vodje ekipe, ki prebivajo v občini Hoče –Slivnica, udeležila prijateljskega malo nogometnega turnirja v vojašnici Petra Petriča v Kranju. Organizator turnirja je Direktorat za obrambne zadeve, ob vsakokratni pomoči Logistične brigade SV.
Osnovni namen samega turnirja je promocija slovenske vojske in njeno sodelovanje s civilnim okoljem. Turnir je potekal v izredno prijateljskem športnem vzdušju, a vseeno je bilo zaznati borbeno igro in še kar kakovosten nogomet.
Ekipa ZSČ, v sestavi Andrej Auda, Zlatko Krajnc, kapetan ekipe, Danijel Lorbek, Teo Tomažič, Boštjan Auda, Zdenko Cehnar, Boštjan Sakelšek, Filip Perko in vodja ekipe Bruno Kremavc, se je ob natančno dogovorjenem času, 06.30 uri, z najetim kombijem (1+8) odpeljala s parkirišča OŠ Franc Lešnik –Vuk. Kratek postanek v Lukovici, poživitev s kavico in končni cilj -kranjska vojašnica. Kontrola na vstopu in na uvodni postroj v tamkajšnji telovadnici. Uvodni del tekmovanja je potekal v dveh skupinah. V naši skupini, skupini B, smo se udarili z ekipama Logistične brigade SV in Mestne občine Maribor. V tekmi z izbranci SV smo po enakovredni igri klonili z rezultatom 3 : 2. Zamujeni priložnosti v zadnji minuti tekme, ko nam ni uspelo potisniti žoge z neposredne bližine v prazen gol, bomo še nekaj časa po nogometno premlevali. Sledila je druga tekma, z Mariborčani. Kako, da ste danes v belih in ne tradicionalnih rdečih dresih, je nekdo od »zsčjevcev« vprašal . Nova metla , kajpak, je bil odziv. V tej tekmi je vijolična ekipa ZSČ prevladovala v obeh polčasih igre. Zadetki so padali kot za stavo. Zmaga nam je prinesla odločilne tri točke in možnost borbe za bronasto medaljo, torej tretje mesto.
V skupini A si je med ekipama Mestne občine Celje in Ministrstva za obrambo RS boj za tretje mesto izborila ekipa Mestne občine Kranj, domačinov.
Prijateljski pozdrav ekip, žvižg sodnika turnirja in boj za odličje se je pričel. Tekma je bila enakovredna. Obe ekipi sta potrpežljivo čakali na ugoden trenutek. Za razliko od vijolične ekipe, so Kranjčani v napadalne akcije vključili še vratarja. Že iz prejšnjih tekem je bilo opaziti, da ima pravi »top« v nogah. Manjši spodrsljaj pri podaji omenjenga vratarja z levim bočnim igralcem, je uspešno izkoristil borbeni Danijel Lorbek. Prestregel je žogo in s polovice igrišča zadel v polno. 0 : 1 na semaforju in evforija navdušenja vijoličastih. A le nekaj minut kasneje je prav kranjski vratar s silovitim udarcem izenačil rezultat na 1 .1. Žoga se je kot pri biljardu nekontrolirano odbijala od nog igralcev in končala za hrbtom odličnega vratarja vijoličastih, Andreja Aude, ki je na turnirju, zaradi številnih uspešnih obramb dobil ime »Hobotnica«. V zadnjih minutah igre pa je domačinom nekoliko pošla sapa. Po izjemnih, natančnih in hitrih podajah med Zdenkom Cehnarjem, Boštjanom Sakelškom in Teom Tomažičem, je slednji zabil zmagoviti gol. Zmaga je borbeni ekipi ZSČ prinesla željeno 3. mesto. Poudariti je, da so vsi igralci vijoličaste ekipe pridodali pomemben delež k uspehu, Boštjan Sakelšek in Zdenko Cehnar pa sta ponovno dokazala svoje golgetrske sposobnosti, prvi je prispeval štiri, drugi pa dva zadetka.
Prvo mesto na turnirju je pripadlo ekipi Logistične brigade SV, drugo pa ekipi Mestne občine Celje.
.Po končani podelitvi priznanj pa je ob malici – odličnem vojaškem »pasulju«, ki so ga pripravili kuharji vojašnice Petra Petriča potekalo še druženje vseh sodelujočih na turnirju, s skupno željo, da se naslednje leto zopet srečamo in da tovrstno srečanje ostane tradicionalno.
Bruno Kremavc, vodja ekipe ZSČ

 

Ekipa ZSC 25 jan 2020 VPP KR  Z23 je mesto